USN Foajegalleriet Notodden

I denne utstillingen viser Gaupås fram tegninger og malerier på papir og lerret. Papirarbeidene har blitt til på den vindfulle vestkysten av Irland, som også har gitt inspirasjon til tittelen Ligge på vinden.

Lerretene bearbeider hun med voks, ofte med utgangspunkt i skisser gjort av mønster fra drømmer eller observasjoner. Deretter bygger hun opp maleriene med mange lag med maling gjort over lang tid. Kunstneren er opptatt av maleriet som et objekt, og har i lengre tid utforsket maleriets to sider gjennom å installere dem i rommet. Målet er å vise noe som er i lerretet, og ikke på det.

Maj-Gret Gaupås kommer fra Ytre-Arna utenfor Bergen. Hun har studert maleri ved Turps Studio Program i London 2015-17 og har blant annet vist fram arbeider på Telemark Kunstsenter, Pada Lisboa og Turps Gallery London. Hun har jobbet i bokhandel (som noen på Notodden kanskje husker), forlag med mer og driver det kunstnerdrevne visningsstedet Hi10 i Skien sammen med andre kunstnere i Skien. Utstillingen er støttet med Regionale prosjektmidler fra Kunstsentrene i Norge (KIN).

Utstillingen er åpen tom 19.mai 2023.

Hilsen Foajégalleriet

 

Fotodokumentasjon Marek Podowski